Prázdná hypnóza

29.10.2015 12:35

Dnes měli studenti základního kurzu hypnózy možnost zažít tzv. PRÁZDNOU HYPNÓZU.
Jednak si vyzkoušeli, jak se ve stavu transu cítí, když byli v roli hypnotizovaného a jednak si vyzkoušeli, jak takový stav navodit.
Prázdnou hypnózu lze navodit různými technikami. To není zas tak důležité. Tedy klient se jemně uvede do stavu transu, což by se dalo přirovnat ke stavu příjemné relaxace nebo tento stav můžete znát také z meditací. A následně se pouze nechá tělo, aby samo prožívalo to, co potřebuje, aby se v něm odehrály změny, které pro něj budou příjemné a užitečné.
Je zajímavé sledovat, jak se každý pohrouží sám do sebe, tělo se mu uvolní a ten stav je tak příjemný, že se obvykle ani člověku nechce příliš rychle vracet opět do stavu bdělosti. :-)
Krásné na prázdné hypnóze je to, že se nastartuje vnitřní ozdravný proces, který je tělu zcela přirozený a změny se následně mohou odehrávat postupně a přesně takovým tempem, které konkrétní člověk potřebuje. Ani rychleji, ani pomaleji, prostě tím tempem, které je přirozené. 
Ve své podstatě se ve stavu transu dostáváme ke svému nitru, tedy spojujeme se se svým pravým já. Dochází k integraci našich vnitřních částí a přibližujeme se ke stavu vnitřní celistvosti a propojujeme tělo, duši a ducha.
Tento zážitek si můžete dopřát nejen na kurzech hypnózy, které Vojtěch Lust vede, ale také při jeho individuálních konzultacích.

Napsal: Barbora Zumotová