Po čem muži touží

11.01.2014 20:11

 

O tom, po čem touží ženy, se hodně píše, hodně mluví a točí se spousta romantických filmů.

Současně často slýcháme o tom, že "pořádní chlapi vymřeli", žijeme v době "krize partnerských vztahů", že se muži nechtějí vázat apod.

Ano, žijeme v době, kdy se zásadně změnilo postavení žen v partnerských vztazích, rodině i společnosti. To, co dříve fungovalo a většina lidí se toho držela, už je teď považováno za přežitek, ale nový funkční model vlastně neexistuje.

Ženy se více vzdělávají, více se prosazují v práci, muži se více věnují svým partnerkám a více času a péče věnují dětem. Přineslo nám to však štěstí? Je to funkční? Jsou naše vztahy mužů a žen spokojené? Drží pohromadě?

Asi to není úplně slavné, když si vzpomeneme na rozvodové statistiky... 

Mnohé ženy se dostávají do situace, že od nich muži najednou odejdou a ptají se, co vlastně dělaly špatně.

Často to se smutkem a zklamáním doprovodí slovy: "Vždyť já jsem se o něj starala, všechno jsem pro něj dělala, prala, žehlila, vařila, děti jsem mu vychovala..."

Ale je tohle to, po čem muži touží?

Ptáme se vůbec my ženy mužů na to, co od nás chtějí? Co si přeji? Co je pro ně důležité? Proč s námi vlastně chtějí žít?

A vědí muži, co vlastně oni chtějí? Co je k jejich partnerce dokáže připoutat natolik, že od ní nechtějí pryč a jsou šťastní a vděční, že s ní mohou žít?

Možná to je příčina jakési krize mužství. Muži jsou pořád muži, ale možná už nedovolí sami sobě přiznat a chtít to, co muž přirozeně chce a potřebuje. A na tom máme svůj podíl zase my ženy - matky. Vychováváme své syny podle moderních představ, jak se má chlapeček chovat a říkáme mu, jak by se měl chovat k holčičkám. Ale jsou to naše ženské představy, které jim vnucujeme. A pak se divíme, když se nám taková výchova povede a náš chlapeček si najde "babu", která ho komanduje a od které se snaží utéct.

Téma "Po čem muži touží" nás nadchlo, protože ho vnímáme jako velmi aktuální a přínosné, jak pro muže, tak pro ženy, které chtějí mít vedle sebe muže, který po nich touží a neotáčí se za jinou. 

Jak to tedy muži mají se dozvíte na přednášce, kterou plánujeme na únor.