Jak muži měří krásu?

08.06.2015 17:52

Povídaly jsme si s klientkou během konzultace i o tom, že ji trápí, že postupně stárne a vidí kolem sebe ženy, které jsou mladší a krásnější. Toto porovnávání se s ostatními zná asi spousta žen. Vždycky se najde nějaká, která je hezčí, má delší vlasy, širší rty, větší prsa, delší řasy, plnější boky, umí se lépe obléknout apod. V ženách toto posuzování vyvolává větší či menší pocity beznaděje a zvláště pokud aktuálně nemáme partnera, končí nám postupně nálada i sebevědomí na bodu mrazu.

Ale pravda je taková, že muži si nevybírají ženu podle toho, aby byla opticky nejkrásnější a byla vůbec ta nej mezi všemi podle nějakých obecných měřítek krásy.

Samozřejmě je pro ně vzhled důležitý a chtějí se dívat na partnerku, která se jim líbí, ale to, co oceňují úplně nejvíc, je žena, která je spokojená sama se sebou. Žena, která je v pohodě.

Proč?

Protože z takové ženy vyzařuje spokojenost, klid, vnitřní síla (podotýkám, že ženská) a vyrovnanost. To je kouzlo, které rozzáří ženu, i když už má nějaké vrásky nebo má nějaké to kilo navíc.

Určitě jsou i muži, kteří chtějí mít vedle sebe ukázkovou "samičku", která je štíhlá, mladá a krásná a je to pro ně priorita, ale stojíte o takové muže?

Pokud ne, přestaňte se trápit tím, jestli odpovídáte nebo neodpovídáte nějakému společenskému vzoru ideální ženy a přestaňte se do něj tlačit. Dovolte si vypadat přirozeně, bez vrstvy make-upu a v oblečení, ve kterém je vám fajn. Základem je přijetí sama sebe a spokojenost sama se sebou, ta vás rozzáří.

Víte, že jsou i muži, kterým se nelíbí velká prsa? Nebo takoví, kteří by si nevybrali ženu, která nosí make-up a pudr (tj. masku)? Nebo takoví, kterým se zdají umělé nehty vyloženě ošklivé? Opravdu, znám takové osobně a není jich málo.

Takže opravdu není důvod snažit se vypadat jako někdo jiný. Můžete prostě vypadat jako vy. :-)

Napsala: Barbora Zumotová