Uzdravení obrácené dělohy

01.01.2018 15:37

Zhruba 25 % žen má obrácenou dělohu. Často o tom ženy ani neví.

Obrácená děloha se může projevovat také bolestmi v bedrech nebo častým nutkáním na močení. Může být také příčinou potíží s otěhotněním.
Obrácená děloha - pohyb při vzrušení
Málo se ví o tom, že děloha v těle mění svoji polohu podle toho, zda žena zažívá či nezažívá vzrušení.
Ve stavu klidu přirozeně děloha směřuje dopředu směrem k břišní stěně. Při pohlavním styku se děloha napřimuje a směřuje dozadu k páteři. Po vyvrcholení se vrací zase zpět a nakloní se směrem k břišní stěně.
Ženy, které mají tzv. obrácenou dělohu, mají dělohu i ve stavu klidu obrácenou směrem vzad k páteři, jako ve stavu vzrušení.
 
Z toho vyplývá, že je-li děloha obrácená vzad, je ve stavu vzrušení, neboli zvýšeného napětí. Ženy s obrácenou dělohou jsou ve stavu trvalého avšak nevědomého vzrušení a mívají obvykle dva problémy:
1) potíže se uvolnit
2) nedokáží se vzrušit, neboť jsou trvale ve stavu vzrušení a další vzrušení už je jim nepříjemné, byť si tuto souvislost nemohou uvědomovat.
 
Tyto ženy se nevědomě snaží vnímání trvalého napětí dělohy omezit a dělají to prostřednictvím napětí poševního vchodu. To se může projevovat nepříjemnými pocity při vstupu penisu (prstu nebo nějaké pomůcky) do pochvy. V extrémním případě se toto napětí neboli sevření poševního vchodu může projevovat jako vaginismus.
 
Klíčem k řešení těchto potíží je najít spouštěč těchto napětí a zrušit zákaz být vzrušená a prožít vyvrcholení. Jde i o práci s vnitřním strachem, kdy se žena bojí toho, co by se stalo a jak by byla hodnocena, kdyby byla vzrušená a prožila vyvrcholení. 
V jejím životě došlo k situaci, kdy tato žena byla přirozeně vzrušená, ale nastalo něco, co jí zamezilo vzrušení volně prožívat. Jako příklad si můžete představit dívku přistiženou při masturbaci, která byla za takové chování odsouzena. Nebo dívku žijící v puritánské rodině, kde sexualita nebyla zdravě prožívána, takže si v dospívání se svým tělem nevěděla rady a veškeré vzrušení si nevědomě zakázala. Je velmi časté, že malá holčička prožívá touhu ve vztahu k otci jako prvnímu mužskému vzoru a současně odpor k matce, protože se matka nechovala jako spokojená zralá žena. Holčičce v takovém případě chybí zdravý ženský vzor, který umí vzrušení přirozeně prožívat a tápe ve vlastním prožívání.
 
Tato žena potřebuje dát sama sobě svolení být vzrušená, aby mohla svobodně a přirozeně prožívat touhu a vzrušení, dojít k vyvrcholení a pak se znovu vrátit do stavu uvolnění a klidu.
Jde tedy o to, aby mohl volně probíhat cyklus klid - vzrušení - vyvrcholení - klid.
 
S tímto problémem je možné pracovat přes speciální bioenergetická cvičení, prostřednictvím uvolnění v rámci hypnoterapie nebo konstelační metodou. Všechny tyto metody by se také daly úspěšně kombinovat dle potřeb konkrétní ženy, aby se zdravého stavu dosáhlo rychleji.