Jak si vybrat vhodného partnera v několika bodech

27.06.2014 19:01

Možná každý si někdy v životě lámal hlavu s tím, jak si najít vhodného partnera a jaký by měl být.

Zde je zjednodušený postup, který vám může pomoci vyhnout se partnerům, se kterými vám to nebude fungovat a současně podstatně zvýší pravděpodobnost, že vyberete takového, se kterým budete dlouhodobě spokojení

Je to jednoduché. Postupně si odpovídejte na jednotlivé body, a pokud u některého zjistíte nesouhlas, pak je dobré zpozornět.
 

1) Líbí se vám, když se s ním seznámíte a líbí se vám, jak se chová?

2) Když se k němu fyzicky přiblížíte, tak je vám příjemný všemi smysly? Jak vypadá, jak voní, tón jeho hlasu...

3) Cítíte nadšení, když se políbíte, když se ho můžete dotknout?

4) Pak je dobré zjistit, zda umí prožívat vyvrcholení.

5) Zjistěte, jak častá je jeho potřeba sexualního spojení.

6) Zeptejte se, zda vnímá své vlastní pohlaví jako dobré a je s ním spokojený. (Jestli má sám k sobě odpor, zařaďte zpátečku.)

7) Zeptejte se, zda považuje láskyplné sexuální spojení jako to nejdůležitější, co může v partnerství dávat. (Pokud ne, pak vám bude spíš uklízet a vařit než vás milovat. :-))

Jestliže jste si na výše uvedené odpověděli kladně, můžete přejít od slov k činům a začít ho intimně poznávat.

8) Ujistěte se, že partner všemi smysly přijímá své vlastní pohlaví.

9) Ujistěte se, že partner všemi smysly přijímá vaše pohlaví. Že se mu líbíte, chutnáte, voníte...  (Pokud ne, cítí k vám ve skutečnosti odpor a je zbytečné se namáhat ho zlomit.)

10) Přesvědčete se, zda partner přijímá sperma i poševní sekret pozitivně všemi smysly.

11) Vnímejte, zda cítíte nadšení a touhu zkoumat všemi svými smysly pohlaví partnera.

12) Prožíváte oba vaše sexuální aktivity s nadšením?

13) Je vaše a partnerova potřeba sexu v rovnováze? Přesněji řečeno je to, co vy nabízíte a partner potřebuje, v rovnováze? (Pokud ano, pak mezi vámi nebude vznikat napětí a zbytečné spory.)

14) Aby vám to fungovalo, je potřeba, aby si žena vybrala muže, se kterým se nejen vzruší (protože ji přitahuje), ale také aby s ním uměla vyvrcholit o chvíli dříve než on. (Může to znít divně, ale představte si to prakticky. Když muž vyvrcholí dříve, pak už nemá erekci a žena by zůstávala neuspokojená. To dlouhodobě nemůže moc fungovat.)

Jestliže jste došli až sem a vždy jste si mohli odpovědět kladně, pak máte velmi dobrý základ, na kterém můžete začít stavět své spokojené partnerství

I když jste si v některém bodě odpověděli záporně nebo jste zjistili, že sami u sebe nacházíte mezery v tom, nakolik svého partnera přijímáte, nemusí být vše ztraceno. Berte to jako prostor, na kterém můžete začít pracovat, abyste se v partnerství cítili šťastnější.

Samozřejmě můžete namítnout, že vybírat si takto partnera je hrozně technické a jde-li o lásku, pak až nepatřičné. Ale zamilovanost není láska. Proto je důležité vědět, jak si poupravit obraz svého partnera v době, kdy vše vnímáte přes růžové brýle zamilovanosti. 

Autor postupu: Vojtěch Lust

Zapsala: Barbora Zumotová